Gotujemy od podstaw, bez użycia glutaminianu sodu i innych wzmacniaczy smaków, używając oryginalnych tajskich produktów. Poziom ostrości oraz sposób przyrządzania potraw opisany jest w menu. Część naszych dań nie zawiera produktów odzwierzęcych i jest oznaczona jako wegańskie.
Nasza karta składa się z klasycznej i autorskiej części, którą zmieniamy 4 razy do roku. Goście, którzy wybierają nas na spotkania biznesowe, korzystają także z degustacyjnego menu dań i win. Polecamy także nasze propozycje cateringowe.
Każda nowa karta dań w WHY THAI to także nowa karta win. Przejrzystość karty umożliwia szybkie odnalezienie ulubionego szczepu bądź regionu. W razie potrzeby przeszkolony przez sommelierów personel, pomoże Państwu w doborze win podkreślających smak wybranych potraw. Prestiż naszej karty win budujemy w oparciu o współpracę między innymi z Winiarnią Mielżyński.
Różnorodność tajskiej kuchni jest dla nas inspiracją do stworzenia TAJSKIEGO BARU. Nasze koktajle przygotowane zostały na bazie składników takich jak trawa cytrynowa, tajska bazylia czy chilli.